Arge

arge merkezi

Gelişen teknolojilere bağlı olarak ERBAB OTOMAT, üretim yöntemlerini geliştirmek, müşteri isteklerini karşılayabilmek, kalite hedeflerini yükseltmek amacıyla kendi bünyesinde Arge birimini oluşturmak için gerekli faaliyetlere başlamıştır. 

Otomotiv sektörü başta olmak üzere, müşteri memnuniyetini de ön planda tutarak öncelikle mevcut üretimlerinin geliştirilmesi ile başlayan süreçler, 2021 yılı itibariyle Er-Flex ve Er-Cross markaları ile kendi ürünlerinin üretim süreciyle devam etmiştir. Kendi patentleri ile bu çalışmalarını çeşitlendirmeye devam etmektedir.

devam eden arge faaliyetleri

Günümüzde savuma sanayinin yerinin tartışılmaz derecede önem kazandığı aşikârdır. Bir savunma sanayi firması olarak teknolojinin de kullanıldığı, ülkemize katma değer sağlayarak hız ve ivme kazandıracak, bu kritik sektörde uçaksavar mermisi diye adlandırdığımız ürün grubunun mermi gövdeleri komplesine (20, 25 ,35 mm Mermi gövdeleri tipleri) hitap edecek ve ülkemizde bir ilk olacak olan,‘’ tam otomatik ve fonksiyonel bir otomasyon sistemi ‘’yapılması hedeflenmektedir.

Bu özellikleri ile ‘’ortak imalatın tek makinada gerçekleştirildiği , seri üretimin hızlandırıldığı ve dışa bağımlılığın düşürüldüğü bir sistem’’ olarak değerlendirilebilirler.

Günümüzde elektrikli araçların ön planda olduğu, birçok markanın fosil yakıttan temiz enerjiye geçiş çalışmaları birçok alanda değişime yol açmıştır. Enerjinin depolanabilmesi, uzun kullanım süreleri gibi konular, araç ağırlığı ve taşıma kapasitesi gibi konuları ön plana çıkarmış bu da yeni malzemelerin araştırılması konusunda öncülük etmiştir.

Ülkemizde son yıllarda malzeme çalışmaları artmış, gelişen teknoloji ile birlikte daha hafif ve mukavim malzemeler geliştirilmeye başlamıştır. Alüminyum ile birlikte magnezyum vb hafif metaller ile birlikte geometrik formlar geliştirilerek kullanım alanına bağlı olarak yeni yapılar oluşturulmaya başlanmıştır.

ER-CROSS ve ER-FLEX de alüminyum, paslanmaz vb. demir esaslı sac malzemeler ile geometrik olarak form verilmesi ve kompozit bir yapının oluşturulması esasına dayanır. Burada çekirdek yapı malzeme tipi, geometrisi müşteri parametrelerine bağlı olarak belirlenmektedir.

Yapılan çalışmalarda, otomotiv haricinde makine, havacılık ve savunma, inşaat sektörlerinde de uygulama alanları belirlenmekte, bu alanlar için ürün tasarımı yapılmaktadır.

 





Yüksek bası dayanımına sahip olan Er-Cross düşük yoğunluğu sayesinde tercih edilebilir bir yapı elemanıdır.

 

 

 

 

 

 

 

Er-Cross TDS ( Techical Data Sheet ) Alüminyum

Er-Cross TDS ( Techical Data Sheet ) Paslanmaz


 

 

 

Yüksek bası dayanımı ve formalabilir yapıya sahip Er-Flex düşük yoğunluğu sayesinde tercih edilebilir bir yapı elemanıdır

 

 

 

 

 

 

 

 

Er-Flex TDS ( Techical Data Sheet ) Alüminyum

Er-Flex TDS ( Techical Data Sheet ) Paslanmaz

 

Proje kapsamında firmamızın üretim süreçlerini önemli oranda iyileştirip verimliliği arttıracak bir otomasyon ve yazılım sistemi ortaya koyma hedefindeyiz.

 

Yapılmakta olan çalışmalarda üretim süreçlerinde öngörülen zamanlar ile gerçekleşen zamanların analizini, duruş nedenlerini, planlı ve plansız duruş sürelerini, ayar sürelerini, ıskarta miktarlarını ve nedenlerini, iş değişimlerini ve değişim sürelerini, izlenebilirliği, bakıma arıza bildirimi yapılmasını, ambara malzeme çağrısı yapılmasını, makine, iş emri ve stok ile ilgili analiz dokümanlarının görüntülenmesi, üretim süreçlerine ait üretim ve verimlilik bilgilerini görüntülenmesini kapsamaktadır.

Ek olarak üretimi gerçekleşen parçalar tasarlanan kameralı otomasyon sistemi ile kontrol edilecek ve müşteriye “0” hata ile parça sevki hedeflenmektedir.




Metal yüzeylerin yapıştırılması işlemi problemli olabilmektedir. Yapıştırıcı malzemeler konusunda yaşanan gelişmeler oldukça olumlu olmasına rağmen özellikle paslanmaz malzeme yapıştırma işlemleri problemlidir. Problemler genel olarak yapıştırıcının kayma dayanımı ile kürlenme sürelerindeki uzunluklardır. Ayrıca yapıştırıcının yaşlanması da bazen problem yaratan bir konudur. Metal yüzeylerin tam temiz olmaması veya yüzey enerjilerinin düşüklüğü nedeni ile yapışma bağı güçsüz olmaktadır. Plazma işleminin bu bağı daha güçlü hale getirdiğini gösteren literatür çalışmaları mevcuttur.

Arge faaliyetlerinde tasarım amacıyla ve müşteri istekleri doğrultusunda Solidworks kullanılmaktadır.Firmamız bünyesinde bazı basit yapısal analizlerde Solidworks kullanılmaktadır. Firmamızın ana üretim kolu talaşlı imalattır. Talaşlı imalatta özellikle kesici uç seçimlerinden, işleme parametrelerine kadar süreçler simüle edilerek geliştirilmeye devam etmektedir.